1. lokakuuta 2012

Paven Radioaktiivinen Juustoperunavuoka

perunaa
juustoa
ruokakermaa (mustapekka)
(pippuria)

Kuori perunoita ja viipaloi ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ota laakea vuoka ja lado viipaleita kerrokseksi pohjalle. Päälle kerros juustoviipaleita. Sen päälle toinen kerros perunaa ja sitten taas juustoa. Toista tätä kaavaa niin kauan kuin perunaa tai vuoan reunaa riittää. Lopuksi kaada päälle tuhdisti ruokakermaa (käytän itse valion mustapekka-maustettua ruokakermaa) niin että se valuu perunoiden rakoihin ja peittele koko hoito juustoviipaleilla. Minä ripottelen sen päälle vielä pippuria, mutta se on makuasia.

Koko hoito mikroon ja täydellä teholla 25-30 minuuttia, niin että perunaviipaleet ovat syötävän pehmeitä ja päällä on rapea, osittain ruskittunut juustokuori. Varoitus, ruoka säilyttää lämpönsä hyvin. Toisaalta se on myös hyvin uudelleen lämmitettävää. Toimii myös lantulla.

2 kommenttia:

  1. Villen isän ohje alun perin, lisäsin tänne, kun Ville oli laittanut vain lärvikirjaan.

    VastaaPoista
  2. Jos latoo aineksen vuokaan vähän väljemmin, kypsennysaika lyhenee.

    VastaaPoista