9. marraskuuta 2014

Graavilohi-tomaatti-täyte

Kun törmäsin internetissä ajatukseen graavilohen paistamisesta, ajattelin että kirjoittaja on seonnut. Osoittautui, että olin väärässä.

150 g graavilohta siivuina
puoli purkkia kirsikkatomaatteja
1/4 sipuli
2 rkl sitruunamehua
1 rkl ruokaöljyä

Silppua tomaatit (noin 4-8 osaan kukin). Pilko sipuli niin pieneksi kuin ikinä viitsit. Sekoita silput, lisää sitruunamehu. Pilko kirjolohiviipaleet n. 2x2 cm paloiksi. Kuumenna öljy pannussa, lisää graavilohi, paista voimakkaasti sekoitellen kunnes lohi alkaa kypsyä ja hajota. Lisää lohisilppu tomaatti-sipuli-salaattiin.

Sopii esimerkiksi lettujen täytteeksi, aamiasipannareiden kanssa, tortillaan, voileipiin.